donderdag 6 maart 2014

Vakantie / Holidays

Het is vakantie.
Carnaval is geweest en we gaan op weg naar Pasen.
Op weg naar de lente die nu warempel al lijkt begonnen.

Buiten schijnt de zon en hangt de was te drogen in een bries.


Ik spon een singles garen van een lont van Melinoliesl, genaamd Erntedank. Een herfstkleur dus maar volgens mij ook een echte voorjaarskleur.Ik begon aan een shawl in die felle kleuren ("hippiesjaal" was het commentaar van de Man).




De eerste bloeiende Speenkruid en Klein Hoefblad zijn al een tijdje geleden waargenomen.  En op de natuurfora duiken de foto's van vlinders en hommels weer op.
Vandaag zag ik al 2 citroenvlinders en het is nog geeneens twee uur.

Vakantie is voor mij ook de tijd dat ik kan uitslapen, niet elke dag om 7 uur op om de kinderen op tijd op school te krijgen. Een beetje onregelmatigheid in mijn leven, daar houd ik van.
Omdat ik kan uitslapen ga ik ook later naar bed en breng 's avonds meer tijd door met de Man.

Overdag breng ik meer tijd door met de Zonen. Knuffeltijd, voorleestijd, in de tuin tijd. We zijn al twee keer naar de bioscoop geweest.

Eerst naar Frozen die we nog niet hadden gezien. De film draait al 13 weken.
Leuke film, zoete Disney.
Daarna moesten de Zonen nog naar de Legofilm. Dat is meer een grote reclamespot met een Amerikaans einde waar de echte mensen het voor de Zonen bedierven. Jammer. Zeker geen aanrader.

Ik las ook. Ik las De dandy uit het noorden van Jan Guillou uit en het mooie Alles, alles Liebe van Barbara Honigmann.  Van haar ga ik zeker nog meer lezen.

Ik reed met mijn Brokkenpiloot naar de Bompa-dokter om de vinger te laten bekijken die tussen de deur was geplet. Dezelfde vinger bloedde weer toen een kip er in pikte. Die was van mening dat het eetbaar was, zeker.
Na nog een botsing met de vloer hangt de nagel er akelig bij. Dat is al de tweede nagel voor onze zes-jarige.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten